perjantai 18. huhtikuuta 2014

Korkeasaaren eläintärha 

Jo jouluna olimme päättäneet että mummi veisi meidät korkeasaaren eläintarhaan helsinkiin. Ja sitten me suunnitellusti aamujunalla lähdimme korkeasaareen. Pikkuveljeni oli aivan täpinöissään, kun ei ollut raukka ennen junalla matkustanut. Ihan hyvin matka meni ja bussilla jatkoimme eläintarhaan. Kiersimme saarta hyvään tahtiin, mutta kyllä siinä noin kolme tuntia silti meni. Ensin katsoimme pöllöjä ja muita lintuja.Sitten jatkoimme matkaa jänisaitaukseen. Oli aika söpöjä pikku pupuja. Yksikin katsoi niin raukena että "Kuka meitä nyt tuli häiritsemää" Ensin ei ollu kuin muutama pupu ulkona, mutta kyllä ne muutkin sitte pikkuhiljaa uskaltautui ulos. Hörökorvat pystyssä ne sitten tallusteli ulos.


Seuraavana vuorossa oli karhulinna. Kaksi karhua oli ulkona. Epäilimme että emo ja tytär siinä varmaan oli. Toinen ei oikeen kuvaamisesta pitänyt vaan meni aidan viereen odottamaan ruokaa. Toinen sitten oli oikein kuvattava kun istui siihen ja poseerasi. Hienoja eläimiä nuo karhut. Ensin muutama kuva poseeraaja karhusta.Ja sitten toinen karhu!

Sen jälkeen oli vuorossa porot, hirvet, kamelit ja hevoset. Isosiskoni oli innoissaan poneista ja hevosista, koska harrastaa ratsastamista ja muutenkin pitää hevosista. Olihan ne kyllä söpöjä ja hienoja kaikki. Yksikin poro oli aivan uuvahtanut. Pää puunrungolla se uinui. 

Olihan siellä myös pelottavia kissapetoja. Tiikeri kiehnäsi kuin kissanpentu ja ilveskin löytyi. Amurinleopardejakin siellä oli, vaikka aika harvinaisia ovatkin. Leijona vaan makasi isona karvapallona maassa eikä suostunut päätään liikkauttamaan että pääsisi mukaan kuvaan. Se ei ollutkaan kaikkien tuntema Afrikan leijona, joka elää savannilla, vaan Aasian leijona.

 Sitten olikin jo koko korkeasaari käyty läpi. Menimme matkamuistomyymälän kautta bussipysäkille, jossa odotimme bussia. Olimme ajatelleet menevämme uuteen burger kingiin helsingin rautatieaseman luona, mutta sitten päätimmekin mennä pastaravintolaan. Oli kyllä hieno paikka kun sai katsoa kun kastike tehtiin siinä silmien edessä ja sai valita mausteet sun muut lisät. Pastakin oli itsetehtyä ja pizzakin oli ruokalistalla. Meillä oli liput vasta iltajunaan joten kiertelimme helsingin keskustassa ja ajoimme ratikalla. Pian olikin jo aika mennä asemalle. Siinä sitten syötiin jäätelöt ja juotiin juomat junaa odotellessa. Loppumatka sujuikin rauhallisissa merkeissä kun nukuttiin ja rauhoituttiin.
Hauska oli Helsingin retki!

3 kommenttia:

 1. Upeita kuvia jälleen Aleksi! Olen aika ylpeä sinusta kuvaajan alkuna! Ihana Helsingin ja Korkeasaaren retki oli teillä kera Mummin - kiitokset siitä vielä Mummille!

  - Riika -

  VastaaPoista
 2. Kiitos kehuista ja olihan meillä kyllä kiva matka :D

  VastaaPoista
 3. Voi kun on hienoja kuvia! Ja upee reissu 8,5 km käveltiinkin.

  VastaaPoista